Stravování

Klientům zajišťujeme celodenní stravu (normální, diabetickou a žlučníkovou), která se skládá ze snídaně, přesnídávky, oběda, svačiny a večeře. Diabetikům je podávána ještě druhá večeře. Z provozních důvodů nejsme schopni zajistit trvalou vegetariánskou stravu a další druhy diet. Druh diety je sjednán již před nástupem, během pobytu je možno typ diety změnit. Na požádání nebo s přihlédnutím ke zdravotnímu stavu lze podávat stravu kašovitou nebo mletou. Klienti (pokud jim to jejich zdravotní stav dovolí) se stravují na společných jídelnách, ostatní klienti se stravují na pokojích (z důvodu zhoršeného zdravotního stavu nebo na jejich přání). Klienti schopni pohybu a bez kompenzačních pomůcek si stravu vyzvedávají u výdejního okénka a donášejí sami ke stolu, rovněž použité nádobí vracejí na sběrný pult. Ostatním klientům stravu a nápoje donáší zaměstnanci v přímé obslužné péči ke stolu na jídelně nebo přímo na pokoj.

Je dbáno na pitný režim klientů. Součástí stravy je i poskytnutí tekutin. Na každém patře a v jídelně je 24 hodin denně k dispozici teplý čaj v termosech a aquabary s teplou a studenou vodou.

Cena za normální, žlučníkovou a diabetickou stravu se řídí aktuálním ceníkem.

Klienti mají možnost se vyjádřit k podávané stravě. Přibližně jednou za 3 měsíce probíhá setkání s klienty, kterého se účastní nutriční terapeut (dietní sestra), vedoucí provozního úseku, vedoucí ošetřovatelského úseku a sociální pracovník.

 

JÍDELNÍ LÍSTEK 16. 10. 2017 - 22. 10. 2017

JÍDELNÍ LÍSTEK 23.10.2017 - 29.10.2017

Začátek stránky

Tvorba www stránek: Tvorba www stránek a grafické práce